Barbunya is een veel voorkomende en populaire olijfolie gerecht wat meestal bij het hoofdgerecht of als meze wordt geserveerd. Populair bij onze bemanning en gasten. Lekker fris, heerlijk op het water en je weet het zeker, je bent in de Mediterrane wereld!

Ingrediënten:                                                     

  • 350 bruine bonen
  • 2 wortels
  • 1 aardappel
  • 2 groene paprika’s
  • 2 witte uien
  • 2 tomaten
  • dille
  • tomaten puree
  • zonnebloemolie
  • zout
  • rode peper                                        

Bereiding:

Je snijdt alle groenten in vierkante vorm. Vervolgens kook j de aardappels, paprika, wortel en ui in een pan met zonnebloemolie voor ongeveer 3 minuten. Voeg  de tomaat en tomatenpuree erbij.

Na een minuut doe je de bonen in de pan en roer goed door voor ongeveer 3 minuten. Vervolgens doe je de dille, rode peper, zout en 1 liter water erbij. Je laat het voor 35 minuten koken. Gebruik extra garnering met dille voor de smaak.

"Afiyet Olsun", aldus onze Kok. (= eet smakelijk).